Κέντρο Ψυχολογικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών

Η συμβουλευτική φοιτητών αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν διεθνώς γνωστό και πολύπλευρα καταξιωμένο θεσμό, αναπόσπαστα δεμένο με τη συνολική λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Στα πλαίσια της πρόληψης και προαγωγής υγείας των φοιτητών, στο χώρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, (Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας), λειτουργεί Κέντρο Ψυχολογικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών (αιθ.89).
Η στήριξη των φοιτητών γίνεται σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας, (συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) του νομού Μεσσηνίας.

Σκοπός του Κέντρου είναι να στηρίξει και να συμβουλεύσει τους φοιτητές σε θέματα:
Σπουδών – φοιτητικής ζωής (άγχος εξετάσεων, αναβλητικότητα στην πορεία των σπουδών, δυσκολίες συγκέντρωσης, προσαρμογή στο καινούργιο περιβάλλον).
Δυσχέρεια διαπροσωπικών σχέσεων (φίλους, συμφοιτητές, σύντροφο, οικογένεια), αίσθημα μοναξιάς.
Προσωπικών προβλημάτων όπως: εκδηλώσεις άγχους, ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, τάσεις απομόνωσης, έλλειψη στόχων, αίσθηση ανικανοποίητου, διατροφικές διαταραχές, εξαρτήσεις (αλκοόλ, κάπνισμα, σχέσεις, ναρκωτικά, διαδίκτυο), αρνητικά συναισθήματα ( θυμός, ζήλια, μίσος, λύπη).

Η διεξαγωγή των συνεδριών υλοποιείται δωρεάν δυο φορές την εβδομάδα κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού σε συνεννόηση με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας αιθ.90 και στο τηλ. 2721045190.

 
Banner